Sunday, October 26, 2014

TTC : 'Hadiah' Anniversary Yang Mendukacitakan

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..



Alhamdulillah, 26 Oktober 2014, hari ini ialah hari ulangtahun perkahwinan saya dan suami.. Pejam celik pejam celik dah 6 tahun rupanya kami berumahtangga.. Sama-sama mengharungi onak dan duri sepanjang bersama.. Ada masa happy kami gelak sama-sama, ada masa unhappy, kami sedih sama-sama.. Ada masa gila, kami gila sama-sama.. hahaha



Saya sangat bersyukur sebab usia perkahwinan kami dah masuk tahun keenam.. Rasa macam dah lama kahwin, rupanya baru 6 tahun.. Dan 6 tahun jugalah kami kenal antara satu sama lain.. Dah boleh baca fikiran masing-masing, dah tahu apa yang lebih apa yang kurang dalam diri masing-masing..



Impian kami berdua cuma nak hidup happy.. Itu saja.. Nak rumahtangga yang bahagia dan happy.. Tak mau demand lebih-lebih.. Tak kaya pun tak apa, kalau murah rezeki dari segi harta, itu bonus.. Sekadar cukup pakai makan minum tak perlu meminta pada orang untuk hidup, itu sudah lebih dari cukup.. 



Alhamdulillah, hidup saya kaya dengan kasih sayang suami.. And I do love him even more from yesterday and the day before and the day before and the day before and will do love him till my last breath.. Semoga Allah berkati dan panjangkan usia perkahwinan kami berdua.. aminnnn..



Cumanya perkahwinan kami belum lengkap tanpa kehadiran our junior.. Well, our junior main tut cak tut cak dengan kami bulan ni.. Si dia merajuk sebab saya asyik sibuk dengan aktiviti sukan sekolah, ada masanya berpanas ditengah padang, sibuk siapkan maskot bila balik rumah, tak cukup rehat, tak jaga makan.. Jadi si dia 'lari' tinggalkan kami berdua..huhuhu



Sebab saya tak terfikir langsung tentang si dia.. Memang kami berdua ada makan supplemen untuk cycle kali ni, cumanya masing-masing sibuk.. Suami saya pula sibuk dengan program IRIDE2 Semenanjung Malaysia 2014.. Suami saya konvoi dari Rabu hingga Sabtu dengan geng-geng NVOG.. * Tanya pakcik google ye apa benda tu NVOG.. 



Si dia merajuk dan lari pada hari Jumaat.. Waktu suami saya konvoi tu, saya balik kampung berurut dan berpantang di rumah kakak.. So di hari ulangtahun perkahwinan kami kali ni, kami sambut dalam keadaan berpantang.. Hmm sayalah yang berpantang, suami saya terpaksa makan lauk orang pantang.. hehehe.. InsyaAllah kami akan cuba pujuk si dia supaya tak lari lagi selepas ni.. (^^)






*Next entry saya akan ceritakan tentang 'si dia' yang merajuk itu ok..  

2 comments:

Terima Kasih Sudi Komen....=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...