Sunday, October 27, 2013

TTC : Minyak Kelapa Dara - Virgin Coconut Oil (VCO) Catalyst

Assalamualaikum semua..



Pernah dengar tak tentang produk Virgin Coconut Oil keluaran Catalyst ni? Dah lama rasanya VCO berada di pasaran.. VCO atau minyak kelapa dara ni memang banyak khasiatnya tau.. Lelaki dan perempuan pun boleh makan.. Saya sendiri dah cuba dari tahun lepas lagi.. Sekarang dah tolong jualkan pada kawan-kawan yang tahu khasiatnya.. Kononnya nak cantik dan sihat biar ramai-ramai, kawan-kawan kita juga..(^^)







Ok, jom kita tengok apa khasiatnya..


  1. Mengurangkan kadar kolestrol
  2. Mengurangkan kadar risiko serangan jantung dan darah tinggi
  3. Mengawal kencing manis
  4. Mengatasi masalah penyakit degenerative dan masalah usia umur lanjut
  5. Tidak meningkatkan paras kelekitan platlet dalam darah
  6. Tubuh lebih tahan serangan penyakit
  7. Mempercepatkan penggantian sel-sel mati dengan yang baru
  8. Mendapatkan kembali keanjalan dan kelembutan kulit
  9. Pertumbuhan rambut lebih baik dan kelemumur akan hilang
  10. Terhindar dari gejala alahan
  11. Mengelakkan risiko sakit kanser
  12. Melegakan pernafasan
  13. Keadaan berdengkur akan hilang
  14. Melawaskan pembuangan air besar dan kecil
  15. Memperbaiki sistem dalaman suami dan isteri
  16. Menghasilkan tenaga segera

  
  



Ada yang dijual dalam bentuk pure oil atau cecair dan ada yang dalam kapsul.. Saya lebih suka yang kapsul sebab senang nak telan, tak rasa apa-apa.. Harga bagi Semenanjung ialah RM 39.90 dan Sabah Sarawak RM 43.90.. So, kalau ada siapa-siapa yang nak sihat dan cantik serta gebu dalam masa yang sama, silalah dapatkan VCO keluaran Catalyst ni ye..(^^)



*kalau anda pernah makan VCO ni, silalah kongsi pengalaman anda ye..TQ!


2 comments:

  1. akum semua, sayer dah ambil hampir 2 botol. Kebaikkan ketara yg saya rasa adalah imune terhadap selsema sebab saya ni cepat betul dijangkiti selsema kalau berlaku perubahan cuaca or kalu ada yg selsema duduk dekat ngan sayer. Satu gi, sayer ni sembelit teruk gak, tapi lepas ambik VCO ni, bila buang air besar rasa berminyak di bahagian dubur, kiranya VCO ni help the process gitu. Baru 2 hari lepas plak sayer letak minyak ni kat muka sayer yg problem ngan bintik2 merah, kesannya positive ....muka sayer allergic akibat dok tukar produk kecantikkan yg bagi cerah muka, ha skarang trima la akibatnya...so sayer kasi tumb up kat produk ni. Slamat mencuba

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam..TQ sebab sudi share pengalaman guna vco kat sini..memang best kan?kulit jadi lembut dan gebu sangat..jerawat dah tak ada dan pagi-pagi senang buang air besar..suami pun makan dan dah tak berdengkur bila tidur malam..(^^)

      Delete

Terima Kasih Sudi Komen....=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...