Wednesday, July 18, 2012

Encik Pejabat Pos Yang Hmmmm....

Assalamualaikum semua...


Tadi lepas balik dari sekolah, saya dan suami singgah di Pejabat Pos dekat dengan kawasan sekolah...Suami nak masukkan duit dalam ASB...Duit seringgit-seringgit yang kami kumpul tiap-tiap hari...Asal ada dalam purse atau wallet, kami simpan...Walaupun nampak macam sikit, tapi bila kumpul lama-lama banyaklah...(^^)


Saya pun dah terikut-ikut dengan tabiat menabung style suami...Boleh saja ambil duit RM250.00 contohnya untuk simpan dalam ASB...Tapi, rasa macam banyak sangat pula...Bila kumpul seringgit saja tiap-tiap hari taklah rasa ralat sangat...Dan tak perasan pun duit tu dah banyak...(^^)


So, dah ada RM250.00 untuk disimpan...Kali ni simpan dalam ASB suami saja...Lain kali dalam ASB saya pula...Mula-mula satu kaunter saja yang dibuka, walau pun ada dekat sepuluh orang yang menunggu giliran...2,3 minit kemudian baru buka lagi 2 kaunter...Tu pun, satu saja boleh berurusan, satu lagi entah buat apa entah...


Dalam sepuluh minit tunggu giliran, saya pun pergilah ke kaunter...Bagi buku, borang dan duit seringgit sebanyak tiga ikat pada encik yang bertugas tu...Selalunya, petugas kaunter Pejabat Pos akan kira menggunakan mesin...Banyak juga tu nak kira RM250.00...


Tapi, encik tu selamba saja kira satu-satu duit tu...Dah la lambat dia kira, sibuk pula nak tolong kawan sebelah dia buat kerja...Ada masalah apa entahlah...Tapi encik tu terus tinggalkan duit tu atas kaunter dan tanpa cakap apa-apa pada saya, terus dia ke kaunter sebelah...Saya ni dah tercegat di situ cuma tengok jam saja....


Selalunya proses nak masukkan duit tu makan masa 3,4 minit saja...Sebab dah lama saya berdiri, saya duduk balik sebelah suami saya...Dalam 5,6 minit kemudian baru encik tu duduk di kaunter dan sambung kira duit saya...Dahlah tak senyum pun...Tak mesra pelanggan langsung...


Saya kembali ke kaunter dan tunggu...Sempat lagi encik tu berhenti dan cakap-cakap dengan kawan di sebelah....Ohh please la...Saya ada urusan lain lagi nak buat....Tolonglah settle urusan saya dulu sebelum nak busybody dengan urusan orang lain! Dah settle, saya terus keluar....Berasap saya kalau tunggu lama-lama tengok encik tu...


Urusan yang sepatutnya ambil masa cuma 3,4 minit, boleh jadi sampai 15 minit....Boleh tak tolong jangan ulang lagi...Terus saya pangkah Pejabat Pos tu....Lain kali tak pergi dah....Buang masa....


2 comments:

  1. Ya aku stuju bebenor dgn kenyataan tu.sakit ati ni wat kja tehegeh2 n yea aku notice dat guy yg xmesra alam lgsg.br ni p bli setem seb bek ada new lady yg npk mesra sket hehew.
    Klu da front desk tu kenala ramah mesra cm shafina md noor.br org suka n syg hehew

    -arini-

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha kannnn?memang tau encik tu...memang aku x p dah pejabat pos tu....

      Delete

Terima Kasih Sudi Komen....=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...